Hazır lohusa şerbeti migros

Hazır lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın.
  2. Karanfil ve çubuk tarçını ilave edin.
  3. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
  4. Kaynaya şerbetin altını kısın ve ortalama 30 dakika daha kaynatmaya devam edin.

Orjinal lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Lohusa Şerbeti Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lohusa şekerini su ile birlikte bir tencerenin içinde kaynatın.
  2. Diğer malzemeleri de ekleyerek kaynatmaya devam edin.
  3. Ardından bir sürahinin içerisine baharatları süzdürerek ekleyin. Oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında soğutun ve afiyetle tüketin.

Dec 15, 2017

Lohusa şerbetinin içinde ne var?

Lohusa Şerbeti Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 litre su (15 su bardağı)
  • 6 su bardağı şeker.
  • 300 gr lohusa şekeri (aktarlardan bulabilirsiniz)
  • 20-25 tane karanfil.
  • 6 tane çubuk tarçın.
  • 2-3 adet kuru zencefil.

Jul 26, 2013

Lohusa şerbeti ne kadar içilir?

Doğum yapıldıktan sonra ziyarete gelen misafirlere ve lohusaya ikram edilen bu şerbet özellikle anne sağlığı son derece kıymetlidir.

Lohusa şerbeti içinde ne var?

Lohusa şekeri ise, içinde kızılcık ya da kızamık şekeri bulunan lohusa şerbeti şekeri adı ile de bilinen kırmızı renkli bir boyadır. İçinde doğal boya, zencefil, tarçın, pancar şekeri, karanfil gibi baharatlardan oluşur.

Lohusa şerbeti kaç dakika kaynatılır?

Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar kaynatın, şeker eridikten sonra yaklaşık 20 dk daha kısık ateşte şerbeti kaynatın.

Osmanlı lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Lohusa şekerini, toz şekeri, ve suyu tencereye alalım. Tamamen isteğe bağlı karanfil, tarçın, zencefili bir tülbent parçasına sarıp tencerenin içine atın. Kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dk kadar kısık ateşte kaynamaya devam etsin. Sonra ocaktan alalım.